Hockeysupport i ur och skur

Barmarksträning – bra även för dig

Barmarksträning är något som hockeylagen varje år ägnar sig åt. En filosofi som du kanske själv borde anamma?

Som inbiten hockeysupporter är du förmodligen helt på det torra med att elitlagen varje år hänger sig åt en omfattande sommarträning. Träningen behövs för att återigen komma igång efter den tids vila spelarna kunnat unna sig, efter den sista och avslutande matchen från föregående säsong. Precis som spelarna behöver den vilan för att just vila upp sig och förhindra skador, behövs träningen för att återigen komma i fas med nivå som man förväntas prestera på under vinter och höst.

Den största och viktigaste delen i varje års barmarksträning är den som innefattar konditions-, explosivitets– och uthållighetsträning. Visst förekommer även inslag av tuff styrketräning, men den är trots allt sekundär till att bygga upp den ork och fart som krävs för att ligga i toppen av tabellen. Spelarna förväntas ändå ständigt arbeta på sin fysik, vilket de allra flesta ser till att också göra.

Det är dock inte bara hockeyspelare som mår bra av att stärka sin fysik och bättra på sin uthållighet och kondition under sommaren. Även vanliga människor borde offra en större del av semestern att åtminstone balansera kylda drycker och lata dagar i solen, med ett och annat träningspass i värmen. Med den extra tiden du har borde detta vara en full möjlighet och det är dessutom än skönare att njuta av ledigheten, om du inte enbart gör det, utan även använder tiden till något som faktiskt kan räknas som produktivt och värdefullt. Det är självfallet en definitionsfråga vad man anser är just värdefullt, men jag tror ni följer med i vårat sätt att tänka oavsett.

Det är egentligen inga större förberedelser du behöver göra för att komma igång med den egna träningen under sommaren. Det absolut viktigaste är att ha ett par bra skor och en vilja av stål. Känner du att du behöver bättra på din träningsutrustning en aning rekommenderar vi att ni tar er en titt på sportamore.se. Där hittar du med all säkerhet det mesta för att täcka dina eventuella behov och dessutom till ett bra mycket bättre pris än i vanliga affärer.

Tänk även på att värma upp innan träningspassen. Det är vanligt med skador, just för att man kör igång med 100% effekt direkt inledningsvis, och inte låter kroppen bli varm och redo för vad som komma skall.