Hockeysupport i ur och skur

Börja med hockey som vuxen

Man kanske hade ett stort intresse för ishockey som barn men allt efter som åren gått så har intresset dalat och annat har blivit mer intressant. Men det är aldrig för sent att snöra på sig skridskor igen och börja med hockey som vuxen.

Skaffa dig utrustning

Den gamla utrustning har du säkert vuxit ur så det blir att ta sig en titt på vad som finns att köpa idag. Kanske vill man inte köpa någon dyr hockeyutrustning till att börja med. Då kan man kolla på utrustning som säljs på rea för att komma undan billigare. Börja med skridskor, hjälm, handskar och klubba. Det är en bra start för att komma sig ut på isen igen. Om man börjar spela tillsammans med andra så kan resterande utrustning bli nödvändig. Det är framförallt viktigt med hjälm då vi ska vara rädda om vårt huvud i samband med hockey.

Spela med kompisarna

Kolla upp med kamrater om det finns några bland dessa som kanske har ett intresse av att börja spela ishockey. Det går också att kolla upp med ortens hockeyklubb om det finns någon veteranhockey eller liknande där man kan få vara med. Om inte så kanske kamratgänget kan tillsammans hyra ishallen under någon timme i veckan för att få uppleva lite hockey för skojs skull. Det kan vara en bra kombination till annan träning som man genomför. Kan man spela en gång i veckan så kan man utveckla ett hyfsat bra spel och bli bättre på ishockey.