Hockeysupport i ur och skur

För dig som tränar tyngdlyftning

Vi diskuterar vad som är bra träning fram och tillbaka överallt, både i media och i vardagen, och vi tror att det viktigaste är att röra på sig överhuvudtaget. Spelar du hockey? Perfekt! Stretchar du efter träningen? Ännu bättre!

Något som kan gynna dig ännu mer är dock styrketräning eller tyngdlyftning. Att bygga muskler gör dig både starkare och mer uthållig, och det är värdefullt också inom sporten.

Börja styrketräna

För att träna upp styrka och bygga muskler kan det bli nödvändigt med mer än kroppsvikt eller enkla hemmalösningar. Att gå till gymmet är ett utmärkt alternativ, men även där kan du komma att behöva särskild utrustning som du måste ta med hemifrån. Här är dragremmar, träningsbälten och särskilda stöd bra exempel.

Det är lätt att glömma bort vikten av rätt utrustning för att nå bra träningsresultat, och speciellt när du ändå är på ett gym som du antar har allt. Men rätt utrustning minskar riskerna för skador och du kan få resultat på ett snabbare och enklare sätt. Det kan absolut vara värt några få hundralappar! Skaffa det som krävs både för att gynna din hälsa, ditt vardagliga liv, och inte minst ditt hockeyspelande.