Hockeysupport i ur och skur

Karlskrona i hockeyallsvenskan 2014

Just nu är det paus i hockeyallsvenskan men det dröjer inte alltför länge innan den sätter igång igen i september. Hur ska det gå för Karlskrona i allsvenskan nästa säsong? Än är det lite tidigt att spekulera Just nu flyttar spelare både ut och in i klubbarna runt om i landet och KHK är inget undantag.

En bra förstärkning ser Niklas Lihagen ut att bli. Han är en rutinerad spelare som har allsvensk rutin och är en målgörare vilket laget behöver för att klara sig allsvenskan och kanske till och med hamna bättre i ligan än förra säsongen då KHK slutade som femma.

Men det finns också ett ”men”. Två duktiga målgörare lämnar KHK till nästa säsong. Pär Lindholm har skrivit på för svenska mästarna Skellefteå AIK och Jesper Jensen flyttar till det allsvenska laget Rögle BK. Förmodligen kommer fler värvningar att ske, både till och från laget.

Karlskrona HK är en ung förening och har inte en så lång historia i rinken. Av den anledningen ger spelbolagen fortfarande höga odds för spel på KHK. När nästa säsong kör igång kommer många att tippa på lagen i allsvenskan och det kan då vara läge att ha KHK i åtanke. Ett ställe där du hittar både de bästa oddsen och bra ställen att spela på är på hemsidan tippat.se. Femteplatsen förra säsongen visar att de absolut är ett lag att räkna med och det gör dem intressanta ut spelsynpunkt.

Ekonomin är tuff just nu för laget som har gjort sig känt genom en hel del spektakulära värvningar. Men värvningar kostar pengar och Karlskrona kommun sponsrar, men inte i den utsträckning som klubben behöver. Det kan naturligtvis påverka chanserna för KHK att avancera i tabellerna, spelarlöner är en stor utgift liksom transfersummor. Med andra ord kan det hända mycket innan den första pucken släpps ner på isen inför nästa säsong.