Hockeysupport i ur och skur

KHK – historia

Karlskrona HK såg dagens ljus år 2001 och har sedan dess sakta men säkert avancerat upp genom seriesystemet och spelar för närvarande i Allsvenskan. Förhoppningsvis är det bara en tidsfråga innan man också tar klivet upp i SHL.

Efter att ha spenderat ett antal säsonger i lägre divisioner lyckades man år 2006 vinna division 2 södra B. Noterbart är att klubben denna säsong hade ett publiksnitt på över 2 000, vilket får sägas vara minst sagt imponerande för en klubb i division 2.

Efter att i stor stil gått igenom både grundserie och kvalserie obesegrade gick laget våren 2008 upp i division 1. Tredje säsongen i division 1 lyckades KHK för första gånger ta sig vidare till Allettan och även till Kvalserien till Allsvenskan där man dock föll på målsnöret.

Bättre gick det året därpå när man efter playoff-seger återigen tog sig till Kvalserien till Hockeyallsvenskan med den skillnaden att man denna gång lyckades gå upp.

Första säsongen i Hockeyallsvenskan blev turbulent med skador och annat trassel. För tredje året i rad blev det spel i Kvalserien till Hockeyallsvenskan. Med en poängs marginal lyckades dock KHK till slut hänga kvar.

Senaste säsongen gick betydligt bättre. Efter en bra höst såg det länge ut som att KHK skulle ta en av direktplatserna till Kvalserien, en något sämre vår gjorde dock att man hamnade i playoff-serien där Rögle var ett nummer för stort och knep segern med två poäng före KHK. Trots allt visade KHK att man är att lag att räkna med och förhoppningsvis kan laget som sagt ta ännu ett kliv till kommande säsong.