Hockeysupport i ur och skur

NHL och de bästa svenskarna

NHL är helt klart den mest prestigefyllda hockeyligan idag, och har nog varit det under bra lång tid. Några av våra främsta svenska hockeyspelare har också tagit sig till denna liga och gjort en namn för sig själv i internationell hockeyhistoria.

Hockey har en rik historia och många gånger är det spelarna som blir den centrala fokusen. Just här tänker vi titta på några av våra främsta NHL-svenskar genom tiderna.

  1. Nicklas “Lidas” Lindström – i mångas ögon den bästa svensken någonsin i NHL. Med en lång lista av meriter som inkluderar fyra Stanley Cup-titlar och 11 gånger NHL:s All Star Team går det inte att förneka Lindströms otroliga karriär i världens största hockeyliga.
  2. Peter “Foppa” Forsberg – trots alla skador Foppa hade som verkligen kortade ned hans karriär i ligan lyckades han ända bli den första svensken som vunnit både Hart Memorial Trophy och vunnit NHL:s poängliga. Han fortsätter även ha det högsta poängsnittet bland NHL-svenskar.
  3. Börje “The King” Salming – under en tid då många i Nordamerika ogillade att européer kom till NHL och “tog jobb” från amerikaner och kanadensare lyckades Salming fortfarande placera högt i många nationella omröstningar och banade vägen för många européer efter honom. Han var också den första svensken någonsin som blev invald i Hockey Hall of Fame.