Hockeysupport i ur och skur

NHL-resa

Nästan alla som är riktigt hockeyintresserade följer även NHL med stort intresse. Den stora tidsskillnaden gör tyvärr att många av matcherna sänds när det är natt i Sverige, men inte ens det hindrar de största fansen. Anledningen till att just NHL är populärt beror till stor del på att de flesta anser det vara världens bästa hockeyliga, men också för att Sverige hör till de länder som har flest spelare på andra sidan Atlanten.

När det gäller att följa en match finns det inget som går upp mot att se den live, på plats. För ett hockeyfan är det en dröm att få resa till Nordamerika och se sitt favoritlag spela. Stämningen på läktaren lär vara något utöver det vanliga. Har du ett favoritlag och ser dem på plats kan det vara kul att visa vem du stöder på läktaren. Du behöver dock inte vänta till dess att du befinner dig på plats om du vill köpa en matchtröja eller keps. Supporterprylar.se säljer till exempel merchandise till alla 30 NHL-lag.

Köp gruppresa eller planera själv

Gruppresa

Det kräver noggrann planering att åka till USA eller Kanada för att titta på hockey. För att inte riskera att missa någon viktig detalj finns möjligheten att låta en resebyrå ta hand om det viktigaste. Det finns flera olika att välja bland och de erbjuder olika alternativ både när det gäller vilka städer de reser till samt vad som ingår i resorna. Till exempel erbjuder LA Travel gruppresor till New York och Ottawa och då behöver du inte tänka på mycket mer än att kliva på planet. Vid gruppresor får du hjälp av reseledare samt lokala guider. Ibland erbjuds även möjligheten att få träffa NHL-spelare.

Planera själv

Om du planerar resan helt själv har du mycket att tänka på. De mest självklara sakerna är att boka flyg, hotell och matchbiljetter. Förutom det finns det en hel del annat som du kommer behöva. Till exempel är det en bra idé att i förväg skaffa sig tidtabeller för tunnelbana, tåg eller anslutningsbussar. Om du förutom hockey har tänkt ägna dig åt sightseeing är det smart att även planera den i förväg.