Hockeysupport i ur och skur

Spela på hockeymatcher

Att spela på odds är starkt förknippat med att spela på fotboll. Det är dock fullt möjligt att spela på alla möjliga sporter. I Sverige ses hockey som den näst mest populära sporten efter fotboll, och bettandet på hockeymatcher ökar hela tiden. Det är ett fartfyllt spel, och eftersom det är så händelserikt har det blivit en favorit hos många spelare.

Det finns många olika sätt att spela på hockey. Vissa håller det enkelt och försöker bara gissa vem som vinner, medan andra spelar på antal utvisningsminuter, mål per period, resultat vid periodslut och andra liknande spel. Oavsett vilken typ av spel man ägnar sig åt så är grundreglerna samma. Bettingbolagen bedömer sannolikheten för att en viss sak ska hända i en match – ju mindre chans de tycker att det finns för att en viss sak ska ske, desto högre odds.

Att ett favorittippat hemmalag ska vinna ger därför låga odds, medan ett spel på att en formsvag junior ska avgöra matchen ger högre. Ju högre odds, desto mer pengar får du tillbaka om du vinner – ett odds på 4.0 ger helt enkelt fyra gånger pengarna. För att bli bra på betting måste man alltså kunna avväga mellan chansningar och säkra spel – om man bara spelar säkert vinner man ofta, men spelen ger inte särskilt mycket vinst.

Eftersom olika bettingbolag bedömer olika kan det vara bra att jämföra olika sidor innan man spelar. Det är dock tidskrävande och ett omfattande arbete, men det finns grymma samlingssidor som är ett kanonbra sätt att skapa sig en överblick över olika odds. Här kan man både hitta tips på extra bra odds på specifika matcher, men också mer övergripande guider till olika vilka olika bettingsidor som är bra att besöka för hockeyodds.