Hockeysupport i ur och skur

Vinterkul för barn på sidan av hockeyn

Barn som älskar hockey hade gärna spelat hela dagarna, men de måste ofta förhålla sig till träningstiderna. Det kanske finns en öppen rink i stan men som förälder är det viktigt att introducera barnet till flera sätt att röra på sig och ha kul. 

Kul i backen

En av de roligaste platserna för barnen är i backen. Du kan kontakta din lokala friluftsförening och se om de anordnar skidträning för nybörjare. Ditt barn kommer få mycket nytta av att lära sig slalom som ung: det är större chans att hen fortsätter åka genom åren och håller sig aktiv även vintertid.

Alternativt kan ni hitta åt en mindre backe vid ett vindskydd och helt enkelt tävla på varsin snowracer. Ditt barn kanske hellre vill ha en snow kick, hen kan lära sig lite tricks och det är bra träning om hen vill lära sig åka snowboard senare.

Bygga saker

Att bara vara ute i snön kan räcka för att få inspiration. Det klassiska är att bygga en snögubbe, men varför inte ta det ett steg längre? Bygg en hel igloo där familjen kan fika och leka. Eller bygg bänkar och pallar av snö i en ring och bygg en brasa i mitten där ni kan grilla korv eller grönsaksspett.

Utflykter

Ta på längdskidorna och ge er ut i elljusspåret. Ta med en matsäck åt er och kanske en bok om djurspår. Ni kan stanna och försöka lista ut vilka djur som vilka spår. Det blir en lärorik och nyttig utflykt. Och framförallt får ni spendera mycket tid tillsammans utanför jobb och skola!